Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Djelatna tvar heparin

Što je heparin?

Heparin je prirodni spoj, najpoznatiji po svojoj ulozi u mehanizmu zgrušavanja krvi. Prevenira razvoj krvnih ugrušaka u površinskim venama, poboljšava lokalnu mikrocirkulaciju (protok krvi u malim krvnim žilama) i smanjuje oticanje. Djeluje na upale tkiva oko vena i ulkusa (čira) koji nastaju na koži u području varikoznih vena, kao i na liječenje upale oštećene stijenke vene, nakon kirurških zahvata.

Mehanizam djelovanja heparina

Heparin – glavni sastojak Lioton® 1000 gela, djeluje na više načina. Djelovanjem na medijatore upale  može ublažiti simptome kao što su nadraženost i bol. Osim toga, heparin smanjuje istjecanje  limfne tekućine iz vena u okolno tkivo, što može spriječiti oticanje. Također smanjuje koagulaciju, čime pomaže u poboljšanju cirkulacije. 

Djelovanje heparina na upalu, nakupljanje limfne tekućine u tkivu i koagulaciju omogućuju Lioton® 1000 gelu u ublažavanju simptoma bolesti površinskih vena.

Pogledajte video i uvjerite se kako djeluje!

Zašto se zove Lioton® 1000?

Lioton® gel 1000 sadrži 1000 internacionalnih jedinica heparina po gramu gela. Tako visoka koncentracija heparina  uz formulaciju gela pomaže djelatnoj tvari  da u većoj mjeri prodire kroz kožu, po čemu je učinkovitiji od  krema.

Za što mogu koristiti Lioton® 1000?

Podnošljivost