Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lioton® 1000 gel vrlo se dobro podnosi

Ima li Lioton® 1000 gel dobru podnošljivost?

Lioton® 1000 gel primjenjuje se lokalno na kožu te djeluje na području primjene  bez poznatih sistemskih učinaka. Ima vrlo nizak  rizik od nuspojava i vrlo se dobro podnosi. 
Lioton® 1000 gel  se može primjenjivati sam, kada je indicirano lokalno liječenje, ili u kombinaciji sa sistemskim terapijama.
Lioton je indiciran u odraslih osoba, starijih od 18 godina.

Žena sjedi na uredskom stolcu i dodiruje svoju nogu.
Žena sjedi na uredskom stolcu i dodiruje svoju nogu.

Napomena: Lioton® 1000 gel ne smije se koristiti ako ste preosjetljivi na bilo koji od sastojaka.

Ovaj lijek sadrži pomoćne tvari metilparahidroksibenzoat i propilparahidroksibenzoat kao konzervanse. Mogu uzrokovati alergijske reakcije (moguće i odgođene). Ovaj lijek sadrži mirise s citralom, citronelolom, kumarinom, d-limonenom, farnezolom, geraniolom i linaloolom. Citral, citronelol, kumarin, d-limonen, farnezol, geraniol i linalol mogu uzrokovati alergijske reakcije. 1 g gela sadrži 233 mg etanola.

Kada ne smijete koristiti Lioton® 1000 gel

Lioton® 1000 gel ne smijete koristiti ako ste preosjetljivi na heparin ili neku od pomoćnih tvari u gelu.  Lioton® 1000 gel se ne smije primjenjivati kod novorođenčadi i dojenčadi. Lioton® 1000 gel se ne smije primjenjivati kod djece i adolescenata jer sigurnost i djelotvornost nisu ustanovljene u toj populaciji.

U kojim slučajevima se ne smije koristiti Lioton® 1000 gel ?

Lioton® 1000 gel  ne smije se primijeniti ako imate otvorene rane, uključujući ulkus, krvarenje ili infekciju na koži na mjestu koje treba liječiti Liotonom, ako imate ili ste imali stanje koje se zove alergijska trombocitopenija tipa II na heparin (sniženje broja krvnih pločica kao posljedica reakcije preosjetljivosti na heparin ili  ako imate pojačanu sklonost krvarenju. U tom slučaju liječnik treba pažljivo procijeniti opravdanost primjene Liotona.

Lioton se ne smije primjenjivati na sluznicama, odnosno mjestima koja nisu pokrivena kožom (npr. genitalije, usta), kao niti na područja oko očiju, nosa i usta.

Etanol može izazvati osjećaj pečenja na oštećenoj koži.

Tijekom trudnoće i dojenja

Nema podataka o primjeni Lioton® 1000 gela  tijekom trudnoće i dojenja. 
Ako ste trudni ili dojite, mislite da biste mogli biti trudni ili planirate trudnoću, obratite se Vašem liječniku ili ljekarniku za savjet prije nego uzmete ovaj lijek.

Za što mogu koristiti Lioton® 1000 gel?

Kako koristiti Lioton® 1000 gel

Umirujuća svojstva